Dagbog 2020

Fredag

Årets ferielejr lakker mod ende, og fredag morgen bød derfor på den sidste fulde dag med en masse spændende aktiviteter. Om formiddagen var der bl.a. mulighed for, at give sit fulde i en omgang crossfit, lave spændende ting i krea og pimpe sin egen rumdragt til aftenens temafest. Eftermiddagen bød på glambod, spa og forberedelse til den store festivitas inden skuddet gik lidt over 18. Menuen bød på snackbox til forret, pizza til hovedret og is til dessert. Herefter gik DJ’en i krig og spillede op til dans til sengetid.

 

Torsdag

I dag har der om formiddagen været fri leg, for de unger der ikke var på hike. Her har ungerne haft mulighed for at være kreative, spille spil og hygge sig ude i det gode vejr. Om eftermiddagen var temaet cirkus, og ungerne kunne udfordre hinanden i Gladiator kampe, på rodeotyren, klatrevæg og menneskeligt bordfodbold! Efterfølgende blev der endnu engang råhygget ude i solen med slushice og hjemmebagt rabarbertærte.

 

Onsdag

Onsdagen har budt på alverdens hyggelige og spændende aktiviteter, både på efterskolen og ved Jegindø Havn.

Omkring 20 veloplagte unge tog om eftermiddagen af sted på hike med en flok hjælpere og satte kursen mod Jegindø Havn, hvor der ligger et shelter 7 km. væk. Undervejs var der poster, som bød på konkurrencer og forfriskninger i form af is og koldt vand. Da vi nåede frem blev bålet tændt op og der blev stegt friskfanget fisk med tilhørende kartoffelsalat og andre spændende retter. Herefter blev kanoerne søsat, og Limfjorden blev udforsket. Om aftenen samlede vi os om bålet og hyggede med snobrød, skumfiduser og popcorn. Lyset blev slukket lidt over 12, hvor unge og hjælpere hurtigt faldt i søvn. Da vi stod op lidt over 8 bød morgenmaden på “pimp din egen havregrød”, hvor man kunne vælge alt lige fra slik, krymmel, nutella, nødder, mandler, bananer, æbler og meget mere til at smide ovenpå sin morgenmad. Herefter røg kanoerne igen ud på vandet inden turen gik hjemad lidt over 13.

Hjemme på efterskolen stod den i hyggens tegn. Vi spillede rundbold, lavede kyllingesuppe over bål, kreerede lerfigurer, malede malerier, grafitti og gav den gas til ‘Just Dance’. Vi havde desuden fornemt besøg af URK’s fotograf og kommunikationsmedarbejder, Charlotte og Eskild, der var rundt i lejren og interviewe en masse unge og hjælpere.

 

Tirsdag

I dag har vi været i Fårup Sommerland. Vi tog tidligt af sted efter morgenmad og kørte i bus i to, morgentrætte, timer for at komme til Fårup. 

Midt på formiddagen kunne vi endelig komme ud til forlystelserne og prøve dem af. Det var helt tydeligt, at ungerne kunne holde til flere ture i de vilde forlystelser end hjælperne – de er ret seje, de unger! Der blev spist meget slik og drukket sodavand i store mængder og det var jo, selvfølgelig, en god blanding sammen med de vilde forlystelser. 
Badelandet var lidt for koldt i år – et par af ungerne var dog sande vikinger og hoppede i alligevel. Det gik hurtigt over og vi gik ud igen.

Tiden går, som altid, mega hurtigt når vi er i Fårup og lige pludselig skulle vi hjem igen. Det betyder heldigvis også, at alle har haft en vildt god dag, hvilket jo må siges at være målet. Nu sover alle med et smil på læben og glæder sig til i endnu en dag i UngMoos tegn.

Mandag

Mandag har stået i brætspillets tegn. Med Trivial Pursuit tema er ungerne blevet udfordret i forskellige kategorier, hvor ungerne i bedste Trivial Pursuit manér samlede forskellig farvede ‘oste’ fra hver kategori.

Der er blandet andet blevet prøvet kræfter med menneske-bordfodbold og “vildkatten” i kæmpe format i sportskategorien, videnskabelige forsøg i videnskabskategorien og musikquiz i kulturkategorien.

Dagen blev sluttet af med en afgørende quiz, hvor vinder spisegruppen vandt sodavand til aftensmaden. Mandag har alt i alt budt på mange smil, grin og en lækker skakternet kage som køkkenet har lavet.

Søndag - ankomst

Mange dages forberedelse kulminerede i eftermiddags, hvor to fyldte busser med forventningsfulde unge trillede ind på Handbjerghus Efterskole på Thyholm. Efter de hver især fik tildelt værelser og pakket ud samledes vi i gymnastiksalen, da det nordjyske vejr viste tænder og afholdte os fra at være udenfor.

Humøret var trods vejret i top, og vi fik hurtigt delt os op i vores sovegrupper inden turen gik ind i spisesalen, hvor Køkkenholdet serverede aftensmad med tortillas og rodfrugt pommes frites.

Efter aftensmaden gik jagten på UngMoos skat, som skulle findes ved at løse en række opgaver, som fik ungerne rundt på hele efterskolen og introduceret dem for de forskellige områder og aktiviteter der er at byde på. Skatten, i form af en pose slik, blev fundet og nydt i de forskellige grupper inden dynerne kaldte og satte punktum for en rigtig dejlig første dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.